tisdag 7 oktober 2008

Färdigrandat och flugsvamp

Ellas nya Pilsepid är lika färdig som jag är med randigt för ett tag framöver. Den är stickad i Rowan Handknit cotton och det har varit ett rent nöje. Jag brukar inte tycka att bomullsgarn är speciellt skönt att sticka med men detta garnet har bara glidit genom mina fingrar. Mönstret är förändrat en hel del och jag är mycket mer nöjd med denna än den första. Halsen är inte lika urringad och sen har jag förändrat minskningarna i sidan och har 2 maskor mellan varje minskning och det har gett en snyggare sida.

Någon tipsade om att jag kunde sticka prickigt istället när jag tröttnat på alla ränder, ett kul sammanträffande eftersom jag har gått och tittat på en Flugsvamp varje morgon när jag lämnar barnen. Jag tycker att de är så otroligt fina och nu har jag klurat färdigt på min ide. Mina virkade"Flugsvamps" vantar är klara och jag är helnöjd. Jag har utgått ifrån Stickfrossas krullvantar med fasta maskor i bakre bågen, inspirerats av Maria Gullbergs Muddbok och så här blev min tolkning.


15 kommentarer:

annalena sa...

Hej
Så helt underbara vantar!! Man blir säkerligen glad av att ha på sig dem i höstmörkret. Ellas tröja var ju jättefin, härliga färger. Här är det tvättstuga, skura badrum, dammsugning som har gällt hittills ikväll. Men snart skall jag krypa upp i soffan och virka ett par varv på dopklänningen. Kram!

PetraO sa...

Toppenfina vantar! De kommer du att bli glad av varje gång du har dem på dig!

Boel sa...

Härliga flugsvampsvantar, man blir glad bara av att titta på dem-

Eva i Halmstad sa...

Jättefina vantar med svampkänsla=)

Må så gott.
Eva.

Annabell sa...

Supersöta vantar! Ellas tröja var också fin. Må så gott!

Sillen stickar sa...

Yeah va najsfina vantar och toppen med.
kram Cilla

Mia sa...

Å vilka ljuvliga vantar! Härlig idé! Och pilespids-toppen är också fin, jag måste sticka en sån snart jag med. Jag har sett dina garner förresten :)

Annas Alster sa...

Hej!

Jag gillar verkligen dina vantar! Jag virkar vantar i parti och minut och försökte någon gång dra mig till minnes hur man gör såna där mouscher, men det blev galet. hur gör man?

Kika gärna in hos mig.
Anna

garnlivet sa...

Åh, vilka fina vantar!1 jag har aldrig virkat vantar förrut men nu blev jag riktigt sugen på att försöka.

kristina sa...

Helt underbara flugsvampar! jag antar att barnen gör en historia kring dem också. En modern tomtebomamma kanske?

Linda sa...

Wow vilka coola vantar!!!

Pumlans flitiga fingrar sa...

Dina svampvantar är toppenfina, kan du inte göra ett mönster???? Jag blev jätteinspirerad så jag måste nog prova något liknande.
Anna-G

teresa sa...

Supergulliga vantar!

Anna sa...

Prickar är alltid ett lyft i livet och på allt! Fina!

MER PRICKAR ÅT FOLKET!

Bim HD sa...

De där prickarna gillar jag skarpt... Hm, och inte behöver man frysa om händerna, nä... ljuvliga just nu i de temperaturer som är, suck...
Må så grankott...