söndag 16 november 2008

En underbar helg eller ÅRETS JULKLAPP är här!

Jag har haft besök av min kära vän Petra i helgen. Vi har haft en underbar helg där vi bara flamsat, tramsat, stickat, ätit massor mat och pimplat rosa drinkar, öl och vin. Stackars käre maken som har stått för all markservice med matlagning och glaspåfyllning till två soffliggandes divor:) (Han har skött sig helt fantastiskt!)

Jag fick detta helt fantastiska durkslag i present. Det är så vackert att jag är helt mållös och det känns nästan läskigt att använda det av rädsla för att det ska gå i kras.

På fredagen hade vi middag med en annan kär vän och den var fylld med inspiration. Vi provstickade med Petras underbara garnklockor. De säljs nu tillsammmans med mina sjalnålar Deisy Design. För en sticknörd som har allt är detta helt klart Årets Julklapp! De är så vackra att se på, garnet glider perfekt och nystanet ligger på plats. När man inte stickar vänder man på den och förvarar stickningen tryggt i stick-korgen.Frågan är hur många man måste ha:) man vill ju ha en till varje projekt...


Lördagen skulle vi ägna åt hysterisk shopping i Göteborg. Men när vi varit på Deisy och Strikk och gjort var sitt litet garn inköp plus en del klädfynd så insåg vi att soffsittning inne värmen var det som lockade mest. Så då begav vi oss hem till vischan igen. Kvällen ägnades åt mössstickning. Jag håller på med en ny Rose Red i rosa Heavens Hand till Ella.


Petra påbörjade och avslutade en Baroness Beret! Där kan man snacka om fart på stickorna... Hon blir nog giftig i stickbattle på Grötö:)
Tillsist måste jag visa en liten bild på mitt garninköp. Noro Kureyon till ett par Mittered Mittens.


9 kommentarer:

PetraO sa...

Vilken oerhört mysig helg ni haft och garnklockorna är väldans vackra!

Boel sa...

Vilken härlig helg! Garngömman står nu uppskriven på min önskelista till tomten, hoppas att jag varit så snäll ;=)

Boel

miastick sa...

Å vad härligt! Men menar du att ni skippade Biltema?! ;)
Tack snälla för i fredags, det har jag levt på hela helgen. Mina markörer är redan igång.
Trevligt också att bli kallad "kär vän". Kram!

petra.m sa...

Hej Gullet!!! Nu är jag hemma i de mörka skogarna igen:) Tack för en superduper mysig helg!! Hälsa hela klanen och tusen kramar, vi ses o hörs snart.

Sillen stickar sa...

Vilken najs helg. Perfekt sätt att förgylla november med. Jag älskar keramik så en sån kruka kanske jag måste införskaffa. Finfina baskrar och härligt garn. Hoppas vi ses nästnästa vecka.
Ha det gott
kram Cilla

Maria sa...

Vad trevligt med en stickhelg mitt i mörka november! Dessutom markservice, helt perfekt. Både durkslaget och garnklockorna är jättevackra liksom era mössor. Har också stickat en red rose efter att ha blivit inspirerad av dig. Kul att sticka,men den blev lite stor.
Hälsning
Maria

Ulricha sa...

Åh, så trevligt ni verkar ha haft. Och vilken smart idé med garnklockor. Och vilka fina stickprojekt ni har på gång.

Jag tror att vi båda har rätt (det var du som kommentarade de iranska nålarna?). Jag bildgooglade på Luristan och pins, och fick fram en sida från British Museum, där det stod om pinnarna:

They were used to fasten garments and in dressing the hair, or simply pinned in a way that displayed the decorated head.

Kanske en idé att tillverka, sjalpinnar? Som komplement till dina fina sjalnålar.

Anna sa...

Härlig helg! Så fina grejer ni gjort/gör!

kristina sa...

Jösse! Här har det hänt en massa sedan sist förstår jag. Underbara garnklockor!