tisdag 8 juli 2008

Inga bröllopsbilder..


Jag har inte lyckats tömma rätt kamera ännu. Så ni får tyvärr ge er till tåls ett litet tag till:)
Jag är rätt slut efter en fantastisk helg, vi hade vigsel kl 13 och 40- års fest kl 16. Har fått jätteproblem med mina ben, så den första vardagen som nygift medelålders kvinna fick jag bege mig till skobutiken "Bekväma Skor", där införskaffades 4 par tantdojjor så nu hoppas jag att värken ska ta slut. Så nu är det bye-bye kära DR Martens, mina ständiga trotjänare sen tidigt 80- tal. 20års misshandel av fötter i för platta skor är nu en del av mitt förflutna, snyft..
På stickfronten har det inte hänt så mycket men Pomatomusarna är färdiga. Jag tycker nog att de enfärgade röda som jag gjorde först gör mönstret snyggare. Men annars är jag jättenöjd, de är så sköna.

Jag har påbörjat en February Lady Sweater i Classic AL ifrån Elsebeth Lavold och känt mig extremt missnöjd med mitt garn inköp. Muttrandes har jag suttit och stickat och ifrågasatt hur jag har kunnat köpa garnet, men att nu ska det stickas i och jag får ta mig tusan skylla mig själv när jag köper ett lite luddigt garn som är alldeles för blått för att jag ska gilla det..


Så när det var dags för ett nytt nystan så visar det sig att jag har stickat i ett provnystan som jag fick på kursen och inte alls det riktiga inköpet:) Bara att dra upp och börja på nytt i ett garn som jag gillar...


Och det gör inte så mycket för jag tror att jag vill ha oket slätstickat istället. Jag är inte helt nöjd med ökningarna för ärmarna heller, om man vill ha "hålmönstrade" ökningar är det bara att göra omslag istället? Tar tacksamt emot råd hur jag ska göra.

9 kommentarer:

Anna Kim sa...

Hej du, jag tyckte det var fint i det mörkare blåa. Jag kan inte bestämma mig så det blir nog ingen febrary sweater for me. Utan jag vill göra en bohuströja istället. Tips på bra mönster?

Pomatomusarna ser jättefina ut! Jag vill oxå göra ett par till men sockgarnerna börjar ta slut så jag får nog lägga en beställning. Ska du vara med?

Kram

Anna sa...

Färgerna på bittersweet är helt otroliga! Dessutom är det bästa sortens passform på det där mönstret!
Jäpp, du ökar med omslag och stickar det sedan som en vanlig rät. Vill du inte ha hålet kan du ju alltid sticka omslaget i bakre maskbågen och stänga igen det. Härligt att er helg har varit fin och JAAAA jag ser fram emot bilder! Det tar 6-8 veckor för Linda att få in Lornas. De färgas tydligen efter beställning. Nog bäst att du och Anna förser er så att ni inte går runt utsvultna på sockgarn. Det är inte nyttigt har jag hört. Förresten, hur känns det att vara fru? skillnad?

Linda sa...

Grattis =).

Annelie sa...

Grattis!

Ja, det är hårt att bli gammal. *fnissar* Allvarligt talat tycker jag att det är ganska befriande. Lite mer rofyllt än tidigare år och man börjar veta vem man är.

Behöver du verkligen vinka farväl till favvo-skorna? Det finns ypperliga inlägg att köpa i sportaffärer eller hos ortopeder rent av. Kolla med dem, det finns kanske hopp.

Ulricha sa...

Grattis!

Att du kan slänga gamla Martens! Mina är goda 17 år gamla, men jag kan inte förmå mig att kasta dem (sulan har spruckit så de tar in vatten) :-)

Supersnygga Pomatomus! Jag börjar bli klar med min första.

Jag gjorde ökningarna på min Februarikofta genom att sticka i bakre och främre maskbågen istället för omslag, då blir det inte några hål alls.

petra.m sa...

Hej Helena!
Grattis!!! Hoppas allt gått bra och att ni fick njuta på den stora dagen:) Jag vill väldigt gärna se bilder framöver.
Många kramar Petra

Ulricha sa...

Vad konstigt att du haft problem på min blogg! Jag har inte ändrat någon inställning, så det måste vara mitt webhotell som krånglar.

Jag har lagt Pomatomus åt sidan ett tag och ska fundera.

Hoppas att allt är bra.

Pia sa...

Sockorna är hur snygga som helst!!!

Boel sa...

Grattis till bröllopet och födelsedag!!

Jag har konstigt nog missat din blogg helt fram tills i dag men kommer helt klart att återvända!

Boel/Saltflingan