onsdag 30 juli 2008

LYCKAär att ha så fina vänner! Jag har börjat jobba igen efter semestern och hade en väldigt otrevlig kväll igår. För första gången på 6 år fick vi använda överfallslarmet och den erfarenheten hade jag gärna varit utan. Gissa om jag blev på mycket bättre humör när jag hämtade in posten idag och hittar ett fantastiskt fint prickigt paket! Och gissa hur GLAD och LYCKLIG jag blir när jag ser innehållet- ett alldeles eget nystan NORO Silk garden sock!!!
TACK TACK underbara ANNA jag är helt mållös!!


Vår shoppingresa till Köpenhamn kom av sig lite när vi inser att våra kort blivit skimmade och vi står mitt i Köpenhamn utan minsta lilla femtioöring. Tack vare snälla vänner och hjälpsam bank så löste det sig, men det var riktigt otrevligt att inse hur sårbar man är med plastkortet. Och helt tomhänt kom jag inte hem, jag fick med mig 4 nystan Rowan handknit cotton till en ny Pilsepid åt Ella.
På stickfronten så har det trots värmen och alla missöden hänt en del. Min Februarykofta är klar och jag är supernöjd. Nu ska den bara blockas- men hur tusan gör man det? Det har varit jättekul stickning och jag är nästan säker på att det kommer bli flera, den känns väldigt användbar.
Jag har börjat på en Ribtop till Ella ifrån samma bok som Pilsepiden, tänkte försöka tömma mitt lager av Drops Alpacka. Men jag tycker verkligen inte om att sticka i det. Det blir nog svårt att försöka motivera att få den klar när det finns så många andra underbara garnet som bara väntar på att bli stickade.
Däremot så kan jag varmt rekommendera boken, det finns många användbara modeller för barn i 2- 10 års åldern i den.

5 kommentarer:

Anna sa...

Så bra att du gillade din bröllopspresent och att den kom en så bra dag!
När får man se bröllopskort undrar en nyfiken... om du inte vill blogga dem så får du ta med när vi ses.

Mia sa...

Å vilken lycka, härligt! Vilket garn använde du till din första pilespids?

Ulricha sa...

Åh, så fint sockgarn. Jag måste testa Noro's båda sockgarner någon gång.

Men hu så hemskt att bli utsatt för skimming! Vad hemskt att upptäcka det. Även om man får hjälp måste det vara svårt att gåra sig av med frustrationen.

Jag har kört fast med min första Spring Forward, men den är lika knölig än :-) Jag ska tvätta och nåla ut den på längde, då jag blir färdig. Det brukar vara bra hjälp mot knyckliga strumpor.

Vad fin koftan blev.

Annabell sa...

Vad mycket fina saker du gör och vad kreativ du är! Undrar hur du hinner med allt? Tack för att du lämnat kommentar på min blogg! Det är ganska nytt för mig, men det är ju kul. Måste avslöja vem jag är, Anna.S. från slöjden! Ska du fortsätta med studierna? Grattis till "fru-titeln"! Kram "Annabell"

petra.m sa...

Hej Helena!
Hoppas allt är bra med er men hua vad hemskt med korten!!! Jag skulle verkligen fått panik.. Tur att du har raringar omkring dig iallafall:) Gud vad fina saker du gör!! Den där februari tröjan ser superfin ut! Får man se den på också tro? Och jag är så sugen på en sån där tröja till klara också, måste nog ha den boken. Jag hör av mig! Många kramar Petra