fredag 30 maj 2008

Stillad nyfikenhet och utmaningarEfter viss påtryckning så har jag lyckats få igång batterierna i kameran igen. Ögongodis som består av Flecce artist- Sangria och Lornas Lace Bittersweet och Whisper. Titta och njut! Jag har många härliga timmar framför mig. Min vän Anna K har hållit på och "tjatat":) om hur fantastiskt roligt det är att sticka Pomatomussockar och jag har hela tiden svarat lite undvikande. Har haft mönstret utskrivet i över ett år och med bävan insett att jag inte fattar någonting. Tycker att de nog är de snyggaste sockarna som jag hitintills sett och drömt om dem. Och nu jädrar, igår efter en otroligt slitig arbetskväll så satte jag mig och började sticka. Så nu du Anna K håll i hatten så kör vi så det ryker, du ligger en socka före mig men sist klar bjuder på lunch:). Kan ju tillägga att jag har sovit extremt lite inatt.....
Jag valde det röda Opalgarnet eftersom jag var tveksam till att jag skulle fixa det. Det får bli ett par "riktiga" sedan i något av lyxgarnerna.
Jag fick full koll på mönstret direkt och det bara flöt på, vilken underbar känsla!


En ny bok har hittat hem till min brevlåda, men den gör ingen speciellt lycklig. Den kunde lika gärna ha fått stanna i Morgongåva (adlibris huvudkontor).
Av alla bilder så är det bara dessa som jag tycker är lite kul. Och de är inte så jättekul de heller!


Jag har helt klart kommit över mitt "ett projekt" i taget beteende, nu har jag hela 3 projekt på gång. ML sjalen växer så sakta så det inte syns att jag stickar på den men Fröken Fräkens virkade klänning är snart klar, måste bara fundera på hur jag ska avluta den i armarna och runt halsen.
Hoppas att ni får njuta av en underbar helg, själv är jag ledig och ska ägna helgen åt trädgården plus lite nytt som ska till Garnhärvan. Bilder kommer efter helgen:)

11 kommentarer:

Anna Kim sa...

Hej du,

Jag har redan förlorat! Vad vill du ha till lunch? Pomatomusar eller monkey?

Kram

Sillen stickar sa...

Vad sägs om att virka kanterna på klänningen(jag vet att det är ett wild förslag)? Sockarna blir ju bara sååå fina. Jag har faktiskt lagt upp till dem oxå men det visade sig att jag bara hade skrivit ut(har ingen skrivare) fotot på Cookie med lösbenet. Å så bra på att sticka är jag inte så att det räcker med att titta på fotot å sen sticka hela strumpan. Du har köpt så underbart vackra garner. Nu ska jag klicka in några köp. Må gott och tack för att du tyckte jag var kreativ.
kram Cilla

petra.m sa...

Superfina garner och snygg strumpa!!! Jag som kämpat med mina i evigheter och så bara stickar du ikapp mig på en kväll!!! Ajabaja dig:(
Kramisar

Anna sa...

Helena, vilka underbara garner du klickade till dig medan vi snackade i telefon! Underbara färger och JAAAA Pomatomusarna är mina favvosar också, i alla sockkategorier i hela universum (än så länge i alla fall). De sitter dessutom grymt bra på foten!
Klart att du fixar Pomatomus, är det fler saker du går runt och inte tror dig klara så är det bäst att du säger till så att vi kan döda liken i garderoben!
En sak till du kanske ska hamstra innan köpstoppet börjar (he he) är ett startkit från Spinspiration... Det är faktiskt inte svårt, det tar bara en del tid.

Mia sa...

Å vad fina pomatomusar! Du är ju värsta grymma stickerskan, dags att sluta tro annat!
Vackra garner har du köpt också.
Kram!

Strumpstickan sa...

Garngodis!

PetraO sa...

Underbara garner och nu måste jag också börja på ett par pomatomusar snart, de är verkligen urfina!

Ulricha sa...

Åh, vilka härliga garner (mycket avis...) :-) Och nu blev jag sugen att sticka Pomatomus. Jag började på ett par en gång, men rev upp. Men det är ett supersnyggt mönster och dina ser supersnygga ut.

Anna sa...

Woooohooo! Tack för underbar present! Åhhh så fint! Kram!

Linda sa...

Klänningen blir ju ursöt!! Och de nya garnerna du har köpt... suck så härliga! Fleeceartist är ett underbart garn, så där har du härliga timmar framför dig!

Anna Kim sa...

Hej du!

Jag har vunnit! tur att det inte var min idé. Ser fram emot en trevlig stund!

Kram